İslam Üniversitesine Başvuru Nasıl Yapılır?

yorumsuz
465 okunma

Üniversite Hakkında Bilgi: Suudi Arabistan’ın Medine-i Münevvere şehrinde bulunan İslami bölümler üniversitesidir. Mescid-i Nebiye 10 km uzaklıktadır. 100 küsür ülkeden 20.000 öğrenci bu üniversitede ilim talep etmektedir. Eğitim süresi Arapça bilenler için 4 yıl, bilmeyenler için ise 6 yıldır. Oradan mezun olmakla Türkiye’de üniversite mezunu olmuş denkliği vardır.

Üniversitenin bölümleri şunlardır:

-İslam Hukuku (Şeriat) Fakültesi

-Hadis Fakültesi

-Davet Fakültesi –

-Kuran (Kıraat) Fakültesi

-Arap dili ve Edebiyatı Fakültesi

Üniversite, öğrencilere şu imkanları tanımaktadır:

-Geliş gidiş uçak biletleri

-Barınma

-Her ay yaklaşık 840 riyal burs

-Kitap ücretleri

-Hac ve umre yapma imkanı

Başvuru için gereken şartlar:

-En az lise diplomasına sahip olmak

-Erkek olmak (Bayanlar için bölüm mevcut değil.)

-25 yaş ve altında olmak

-Liseden mezun olalı 5 yılın geçmemesi

-Sabıkalı olmamak (Suud hükümetine göre sabıkalı kişi eğitim bir yana ülkeye girişi bile zordur.)

-Bulaşıcı yada ölümcül hastalığa sahip olmamak

Başvuru için gereken belgeler:

-2 adet referans mektubu (Öğretmen, müftü, müdür vs)

-Lise Dönemi Notlar Dökümü “Transkript” (Mezun olunan okuldan kolayca çıkartılabilinir.)

-Davranış Belgesi (Mezun olunan okuldan herhangi bir disiplin suçu işlemediğine dair belge.)

-Sağlık Raporu (Sağlık ocağından alınabilir.)

-Sabıka kaydı (Adliyeden alınacak)

-Nüfus cüzdanı

Arapçaya Tercüme Edilecek Belgeler:

-Diploma

-Referans Mektupları

-Transkript

-Disiplin Belgesi

-Sağlık Raporu

-Sabıka Kaydı

-Nüfus Cüzdanı

Bu belgelerin Türkçeleri elde edinildikten sonra Arapçaya çevirilecektir. Ve yeminli tercüman tarafından mühür basılacaktır. Bu Türkçe ve Arapça belgeler renkli tarayıcıyla jpg (sadece jpg) formatında taratılacaktır. Belgelere ek olarak pasaportta (arapçası olmayacak) taratılmalıdır.

Not: Pasaport en az 3 yıllık olmalıdır. 25 yaşından küçük öğrenciler öğrenci pasaportu çıkararak tasarruf yapabilir.) Daha sonra http://admission.iu.edu.sa sitesine girerek kayıt için başlanır. Taratılan belgeler jpg formatında başvuru anında site tarafından istenmektedir. Başvuru için herhangi ücret talep edilmemiştir. En az 1, en fazla 2-3 yıl arasında başvuru kabul edilir. Daha sonrası ise vize işlemleri başlar. Çeviri, başvuru ve sorularınız için elhalidi00@gmail.com adresine mesaj atabilirsiniz. Esenlikle kalın.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 4 Ağustos 2017